Lens heeft een tijd lang gewerkt aan zijn nieuwe mixtape ‘Soso Laanish’. Vorige week heeft hij zijn tape uitgebracht onder het muzieklabel Sterrenlaan, waar Kempi labeleigenaar van is. Lens is al geruime tijd onderdeel van Sterrenlaan, maar komt nu pas met zijn plaat naar buiten.

Lens is voornamelijk bekent van zijn single ‘Space Met Me Mee’, die hij in 2010 heeft uitgebracht. Daarna is het voor de buitenwereld aardig stil gebleven. Wel bracht de rapper uit Capelle twee clips uit van zijn nieuwe plaat ‘Soso Laanish’.

 

Voor het uitbrengen van zijn plaat hebben wij Lens in de studio geïnterviewd  bij Music4Life. In dat interview heeft hij aangegeven dat de enige gastbijdragen afkomstig zijn van Dion Masé en Kempi, omdat Lens fan is van wat zij doen.  Een samenwerking met Kempi ligt aardig voor de hand, omdat hij getekend is bij het muzieklabel van de Eindhovense rapper. Die samenwerking konden de luisteraars dus wel verwachten.

 

Op de tape ‘Soso Laanish’ staan veel verschillende soorten tracks, zoals hele drukke nummers, duistere tracks en rustige nummers. Een samenhang van nummers op de plaat is niet echt te vinden. De rapper uit Capelle heeft bewust alles wat hij kan laten horen op zijn mixtape, samenhang van nummers vindt Lens wat minder belangrijk. Het nummer ‘Breng Me Home’ is een van de rustige nummers op het project en is commercieel gezien het beste nummer, omdat het een leuk refrein bevat en omdat er een sample is gebruikt uit het nummer ‘Paradise’ van Coldplay. Het is misschien een goed idee om ‘Breng Me Home’ extra te promoten als single van ‘Soso Laanish’ om op die manier meer bekendheid te krijgen.

 

De beats zijn geproduceerd door Freshprince, Mertow en Neggie. Deze beatmakers zijn geen grote namen in de hiphopscene. Waarom Lens voor hen heeft gekozen? Het kan zijn dat de beats gratis waren of hij ze gewoon heel tof vond. De productie van de tape zit ook goed in elkaar, de nummers zijn opgenomen bij Robert5314 die ook voor de opnames heeft gezorgd van ‘Fenomeen Stamina 2’ van Dion Masé. Je kunt goed horen dat er veel tijd in de productie is gestoken omdat de tape goed klinkt.

 

Het ‘Soso Laanish’ project is niet vernieuwend, omdat hij dezelfde muziekstijl heeft als labelbaas Kempi. Die stijl is te beschrijven als rauw en tekstueel gaat het vaak over geld, vrouwen en dingen die hij mee heeft gemaakt. Lens heeft ook rustige nummers  op ‘Soso Laanish’ staan er twee ‘Breng Me Home’ en ‘Real Nigga Raps’. Kempi is ook bekend van het maken van hele drukke nummers alsmede rustige tracks.

 

Door de verschillende stijlen die Lens beoefend op ‘Soso Laanish’ kan je zijn plaat overal draaien. Bijvoorbeeld op een feest, in de auto, of als je thuis achter je computer zit.

 

Het is wel jammer dat er weinig diepgang zit in de teksten. Het zijn voornamelijk veel woorden, zonder duidelijk verhaal. Er wordt veel straattaal in gebruikt, iets dat niet altijd helemaal te volgen is.

De tape zou beter uitpakken als het begrijpelijker zou zijn voor het grote publiek, want Lens zal met deze muziek een kleinere doelgroep bereiken dan bijvoorbeeld met het nummer ‘Space Met Me Mee’. Van mij had de plaat wel iets meer een zogeheten ‘Space Met Me Mee’-vibe mogen hebben.

 

In het geval van Lens is het zo dat mensen mensen zijn muziek echt respecteren of dat ze het helemaal niks vinden. Wij hopen voor Lens dat hij met Soso Laanish veel positieve aandacht krijgt van de Nederlandse Hiphopliefhebber

Weergaven: 235

Opmerking

Je moet lid zijn van Eye Albeda om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Eye Albeda

Social Media

Video's

Wij maken wekelijks nieuwe video's.

Check onze laatste uploads. 

© 2016   Gemaakt door Eye Albeda.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden