We merken het zelf zo'n beetje elke schooldag. Docenten die helemaal niets voelen voor social media. Twitter, Facebook etc. kan ze echt gestolen worden. Social media wordt vaak afgedaan als onzin.

 

Wij zouden willen dat docenten het juist meer omarmen. Want iedereen weet ondertussen: social media are here to stay!  Met een beetje meer kennis van deze ontwikkelingen versterk je als docent real easy de band met je studenten. Wat het werken en leren makkelijker en leuker maakt.

 

In de Metro stond ooit een verhaal over een leraar die buiten de school via Hyves met zijn leerlingen communiceert. Met  een speciaal voor leerlingen ingericht account kunnen leerlingen vragen stellen, feliciteert hij ze met hun verjaardag en checkt hij hun krabbels. Zo weet hij veel beter dan andere docenten wat er onder de studenten leeft.

 

Via Google ontdekten we een verhaal over een leraar die een apart MSN account voor studenten heeft. Daar houdt hij regelmatig “spreekuur” om vragen over huiswerk e.d. te beantwoorden. Als je het niet snapt, kan je de vraag direct stellen.  

Het is tijd voor een serieuze oproep!

 

Beste docent,

Wij zouden het echt op prijs stellen als u niet langer uw neus ophaalt voor social media. We snappen dat u koudwatervrees hebt. En bezwaren zijn er zat te bedenken. Maar kijk vanaf nu naar de winst die u ermee kan behalen. En wees niet bang, ingewikkeld is het zeker niet.

Hier een handige handleiding om te starten met Twitter.

En zo maak je in 9 stappen een eigen Facebookpagina.

Durf ervoor te gaan en dan krijgt u van ons de titel docent 2.0.

 

(foto: RD.nl)

 

Weergaven: 777

Opmerking

Je moet lid zijn van Eye Albeda om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Eye Albeda

Social Media

Video's

Wij maken wekelijks nieuwe video's.

Check onze laatste uploads. 

© 2016   Gemaakt door Eye Albeda.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden